Ulla-Lena Lundberg: ”Sibirien”

Ulla-lena Lundberg (1997)Ulla-Lena Lundbergin ”Sibirien – Ett självporträtt med vingar” (1997) kertoo useista viikkojen pituisista ornitologisen ryhmän retkistä Siperiaan 1989-1993 ja samalla takautuvista muistoista vuoden 1967 matkasta Transsiperian junassa. Tundran ja arktisten alueiden luonnon ja elämäntavan kuvaukset ovat  havainnollisia ja selittäviä (esim. talot on rakennettu pylväille, ettei niistä erittyvä lämpö sulattaisi ikijäätä ja samalla upottaisi taloa mutaan). Vaikka en tiedä mitään niistä lukuisista linnuista, joiden ruotsin- tai latinankieliset nimet vilahtelevat tekstissä, tarttuu lukijaankin kirjoittajan innostus, kun hän kuvaa niiden kauneutta ja erikoisia tunnusmerkkejä – ja hurmaantuu yllättävistä löydöistä ja uusista havainnoista. Hän kuvaa myös tapaamiaan Siperian asukkaita ja jonkin verran myös kyseisten alueiden historiaa.

Ulla-Lena Lundbergs ”Sibirien – Ett självporträtt med vingar” (1997) berättar om
upplevelster under flere resor med andra fågelskådare till Sibirien åren 1989-1993 och också om några minnen från resan med det Transsibirska tåget i 1968.
De flesta fågelnamn är okända för mig men författarens entusiasm smittar av sig.

Short in English: A stirring book about several journeys with a an international group of ornithologists in Siberia in 1989-1993.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s