Barbara Hendricks: ”Min röst”

Barbara Hendricks (2012)Nyt on ollut vähän pitempi väli päivityksessä, kun olen lukenut 500 sivuisen, MIELENKIINTOISEN teoksen – Barbara Hendricks: ”Min röst – Minnen” (2012, alkuperäinen ”Ma voie – mémoire”, 2007). Jo kauan sitten ihastuin Barbara Hendricksin laulamiseen ja hänen ohjelmistonsa monipuolisuuteen. Muutamat TV-haastattelut ovat näyttäneet jotain hänen persoonastaan ja ajattelutavoistaan. Tämä kirja lisäsi ja syvensi sympatiaani häneen. Tapa, jolla hän kertoo lapsuudestaan ja nuoruudestaan USA:n etelävaltioissa 1950- ja 1960-luvulla mustien kansalaisoikeutta ajavien mielenosoitusten ja väkivallan keskellä, toi minulle uudenlaisen, nuoren ihmisen näkökulman tähän aikakauteen. Kuvaus opiskeluajasta yliopistossa (jossa hän suoritti matematiikan ja fysiikan loppututkinnon), siirtymisestä musiikin opiskeluun Aspenin kesäkursseilla ja sitten Julliard Schoolissa New Yorkissa sekä nuoren esiintyvän laulutaiteijan uran alkuvaiheista kertoo kirjoittajan juurista. Kypsyvän taiteilijan esiintymismatkat eri puolille maailmaa, yhteistyö monenlaisten kapellimestareiden ja kollegoiden kanssa, avioliitto ruotsalaisen Martin Engströmin kanssa, kahden lapsen syntyminen, koti Pariisissa, Sveitsissä ja Ruotsissa, lisääntyvä panostus pakolais- ja ihmioikeustyöhön – on valloittava kertomus yhden ihmisen moniulotteisesta, rikkaasta elämästä! – – Voisin innostuneena kirjoittaa pitkästikin vaikutelmistani, mutta parasta on, että itse otat kirjan luettavaksesi!

Lähestyvän joulun merkeissä Barbara Hendricksin laulama Adolphe Adamin joululaulu

Att läsa Barbara Hendricks bok ”Min röst – Minnen”
(2012, original ”Ma voie – mémoire”, 2007) har varit en upplevelse för mig. Jag har länge älskat hennes musik och kännt sympati med hennes personlighet. Nu lärde ja känna henne djupare och mångsidigare. En medryckande bok!

Short in English: This book is an autobiography in Swedish (the original in French ”Ma voie – mémoire”) by the operatic soprano and concert singer Barbara Hendricks. Reading this book was a deep and inspiring experience.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s