Markku Pietinen: ”Tulivuori ja marttyyri”

Markku Pietinen (2012)Markku Pietisen ”Tulivuori ja marttyyri – Perhekuvassa Eila Hiltunen ja Otso Pietinen” (2012) on pojan kirjoittama elämäkerta vanhemmistaan. Kummankin taiteilijan – kuvanveistäjän ja valokuvaajan – ammatillinen kehitys ja sen vaikeudet ja kohokohdat esitellään kronologisesti ja havainnollisesti. Kirjassa on paljon valokuvia. Molempia kuvataan myös ihmisinä ja avioparina, paikoitellen ehkä tarpeettoman ”raadollisestikin” sekä ulkopuolisten (= omien lasten, sukulaisten, ystävien, kollegojen jne.) näkökulmasta että asianomaisten omina arvioina kirjekatkelmissa. Kirja on hyvin ja persoonallisella tavalla kirjoitettu. Se antaa monipuolisen kuvan kummastakin päähenkilöstä ja heidän pitkästä, ajoittain hyvinkin ristiriitaisesta yhteiselämästään. Lukemisen arvoinen kirja!

Eila Hiltunen in Internet

Short in English: This book is a joint biography of the famous Finnish sculptor Eila Hiltunen (1922-2003) and her husband, the photo artist Otso Pietinen (1916-1993) written by their son Markku Pietinen.

One thought on “Markku Pietinen: ”Tulivuori ja marttyyri”

  1. Sain kirjastosta myös tuon kirjan jvihdoin a luin mielenkiinnolla. Tuli omiakin muistumia henkilöistä mieleen ja kirjoittaja on vielä saman koulun koulun kasvatteja kanssani! Mukavalla tyylillä kirjoitettu mielestäni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s